Onze kinesisten

Filip Pyl

Filip Pyl

Filip is afgestudeerd in juni 2006 aan de Universiteit van Gent als master in de kinesitherapie en revalidatie wetenschappen.

Specialisaties

  • Ademhalingskinesitherapie
  • Hyperventilatie en relaxatie therapie (Hartcoherentie en Dixhoorn)
  • Manuele Neurotherapie
  • Algemene kinesitherapie en revalidatie

Werkervaring

Filip werkte in het Zeepreventorium en had de kans om daar onder Jean Chevallier ervaring op te doen in de behandeling van mucoviscidose en obesitas. Daarna heeft hij een aantal jaar gewerkt in verschillende privépraktijken voor algemene en respiratoire kinesitherapie in combinatie met een job in het mucoreferentie centrum voor volwassen mucopatiënten in Antwerpen.
Op dit moment werkt hij halftijds in zijn eigen privé praktijk en halftijds in het mucoreferentiecentrum van het UZ Gent. Af en toe geeft hij nog les als praktijkassistent in de cardiale en respiratoire kinesitherapie aan de Universiteit van Gent. Door zijn expertise in de respiratoire kinesitherapie wordt hij af en toe gevraagd om presentaties of cursussen te geven in het binnen en buitenland.

Kim Van Driessche

Kim Van Driessche

Kim studeerde in 2021 af aan de universiteit Gent als Master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen met een specialisatie inwendige aandoeningen. Ze combineert werken in deze praktijk met een tewerkstelling in privepraktijk Kerkhoflaan ten Aalst.

Specialisaties

  • Inwendige aandoeningen
  • Algemene kinesitherapie en revalidatie
Ioanna  Miari

Ioanna Miari

Ioanna is in 2016 afgestudeerd aan de universiteit van Athene. Ze is haar carriere begonnen in een privépraktijk en in een revalidatiecentrum in Athene.  Gedurende deze jaren heeft ze zich verdiept in de manuele therapie en volgde ze de opleidingen Maitland en Mulligan Concept. Omdat haar diploma in België niet erkend werd is heeft ze tussen 2019 en 2021 aan de KU Leuven de internationale opleiding tot master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met specialisatie manuele therapie afgewerkt. Ze schreef  aan de KU Leuven een masterproef over voorste kruisband revalidatie en deze thesis werd in een internationaal wetenschappelijk tijdschrift gepubliceerd. Dit reflecteert haar inzicht, inzet en werkijver.

Alvorens haar eigen praktijk te starten heeft ze gewerkt in verschillende privépraktijken: “Lombriz, Kine De Ryck en Kinetrust”. Dankzij de specifieke kennis in deze praktijken heeft ze erg boeiende ervaringen opgedaan in het domein van de musculoskeletale aandoeningen, postoperatieve revalidatie en oefentherapie.

Ioanna is vooral geboeid door de algemene revalidatie, manuele therapie, problemen met de wervelzuil en klachten van het kaakgewricht. 

Ze hecht veel belang aan de persoonlijke aanpak en behandeling, de actieve levensstijl en de connectie en samenwerking met de patiënt.

Specifieke interessegebieden: wervelkolom, kaakgewricht, persisterende musculoskeletale aandoeningen, postoperatieve revalidatie, functionele oefentherapie.