Onze kinesisten

Filip Pyl

Filip Pyl

Filip is afgestudeerd in juni 2006 aan de Universiteit van Gent als master in de kinesitherapie en revalidatie wetenschappen.

Specialisaties

  • Ademhalingskinesitherapie
  • Hyperventilatie en relaxatie therapie (Hartcoherentie en Dixhoorn)
  • Manuele Neurotherapie

Werkervaring

Filip werkte in het Zeepreventorium en had de kans om daar onder Jean Chevallier ervaring op te doen in de behandeling van mucoviscidose en obesitas. Daarna heeft hij een aantal jaar gewerkt in verschillende privépraktijken voor algemene en respiratoire kinesitherapie in combinatie met een job in het mucoreferentie centrum voor volwassen mucopatiënten in Antwerpen.
Op dit moment werkt hij halftijds in zijn eigen privé praktijk en halftijds in het mucoreferentiecentrum van het UZ Gent. Af en toe geeft hij nog les als praktijkassistent in de cardiale en respiratoire kinesitherapie aan de Universiteit van Gent. Door zijn expertise in de respiratoire kinesitherapie wordt hij af en toe gevraagd om presentaties of cursussen te geven in het binnen en buitenland.

Ellen De Ryck

Ellen De Ryck

Ellen is afgestudeerd in juni 2009 aan de Universiteit van Gent als Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie.

Specialisaties

  • Manuele therapie
  • Manuele lymfedrainage (methode van Vodder)
  • BPPV

Werkervaring

Ellen werkte in verschillende privé-praktijken

Eveline Verlee

Eveline Verlee

Eveline is een enthousiaste collega, afgestudeerd in juni 2018 aan de Universiteit van Gent als Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie specialisatie inwendige aandoeningen.

Specialisaties

  • Ademhalingskinesitherapie

Werkervaring

Eveline heeft tijdens haar opleiding ervaring opgedaan bij het brandwondencentrum, longrevalidatie, mucoreferentiecentrum en op de afdelingen hartchirurgie, urologie en materniteit te UZ Gent. Via haar masterthesis verdiepte ze zichzelf verder in de aandoening mucoviscidose. Ze startte haar carrière in het AZ Sint-Niklaas maar kiest nu voor een praktijk algemene kinesitherapie revalidatie en respiratoire kinesitherapie.

In 2019 zal Eveline zich verder verdiepen in de respiratoire en algemene kinesitherapie en Dry Needling.