Onze kinesisten

Filip Pyl

Filip Pyl

Filip is afgestudeerd in juni 2006 aan de Universiteit van Gent als master in de kinesitherapie en revalidatie wetenschappen.

Specialisaties

  • Ademhalingskinesitherapie
  • Hyperventilatie en relaxatie therapie (Hartcoherentie en Dixhoorn)
  • Manuele Neurotherapie
  • Algemene kinesitherapie en revalidatie

Werkervaring

Filip werkte in het Zeepreventorium en had de kans om daar onder Jean Chevallier ervaring op te doen in de behandeling van mucoviscidose en obesitas. Daarna heeft hij een aantal jaar gewerkt in verschillende privépraktijken voor algemene en respiratoire kinesitherapie in combinatie met een job in het mucoreferentie centrum voor volwassen mucopatiënten in Antwerpen.
Op dit moment werkt hij halftijds in zijn eigen privé praktijk en halftijds in het mucoreferentiecentrum van het UZ Gent. Af en toe geeft hij nog les als praktijkassistent in de cardiale en respiratoire kinesitherapie aan de Universiteit van Gent. Door zijn expertise in de respiratoire kinesitherapie wordt hij af en toe gevraagd om presentaties of cursussen te geven in het binnen en buitenland.

Kim Van Driessche

Kim Van Driessche

Kim studeerde in 2021 af aan de universiteit Gent als Master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen met een specialisatie inwendige aandoeningen. Ze combineert werken in deze praktijk met een tewerkstelling in privepraktijk Kerkhoflaan ten Aalst.

Specialisaties

  • Inwendige aandoeningen
  • Algemene kinesitherapie en revalidatie